Gå videre til innhold

Nyhet -

Dustin framhever produkter med prosessorer uten konfliktmineraler

Det finnes en økende etterspørsel etter produkter som ikke inneholder konfliktmineraler. Derfor framhever Dustin nå produkter med prosessorer som ikke inneholder konfliktmineraler.

Intel har nå lansert flere prosessorer som ikke inneholder konfliktmineraler, og de er de eneste i sitt slag på markedet i dag. Prosessorene er viktige komponenter i datamaskiner, og det er disse produktene som nå løftes frem. Arbeidet mot konfliktmineraler er et prioritert område i Dustins holdningsarbeid.

- Det blir viktigere og viktigere for våre kunder å finne produkter som ikke inneholder konfliktmineraler. I dagens marked finnes det ingen produkter helt uten konfliktmineraler, men prosessorene fra Intel har tatt et steg i riktig retning. Vi ønsker å løfte disse produktene frem for å gjøre det enklere for våre kunder, samt for å bidra til å drive utviklingen fremover, sier Göran Lindö, nordisk ansvarlig for online salg hos Dustin.

Ett ledd i Dustins arbeid mot konfliktmineraler, er at våre leverandører må underskrive på vår code of conduct. Dustin gjennomfører også interne kurs for å øke kunnskapen om konfliktmineraler. Dustin har siden 2014 vært medlem av FN initiativet UN Global Compact, som omfatter menneskerettigheter, arbeidsvilkår, miljø, arbeidsetikk og anti-korrupsjon.

Om konfliktmineraler

"Konfliktfri" og "konfliktfrie" defineres av amerikanske Securities and Exchange Commissions’ regler og innebærer produkter som ikke inneholder konfliktmineraler (tinn, tantal, wolfram og/eller gull) som direkte eller indirekte finansierer eller støtter væpnede grupper i Kongo-Kinshasa eller nabolandene.

Tantal, tinn, wolfram og gull er metaller som finnes i mange IT-produkter, blant annet telefoner, datamaskiner og nettbrett. I tillegg til i prosessorene finnes disse metallene også i andre komponenter som bruker strøm. Disse verdifulle metallene brytes i gruver som ofte kontrolleres av væpnede styrker og bidrar til å finansiere og bygge opp konflikter, blant annet i østre Kongo Kinshasa og nærliggende land i Afrika.

Det finnes flere internasjonale bransjeinitiativer for å øke sporbarheten av ulike mineraler og sikre innkjøp fra konfliktfrie gruver, bl.a. i østre Kongo Kinshasa, for eksempel CFSI (Conflict Free Sourcing Initiative) og EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition) der mange av Dustins produsenter er medlemmer.

Les mer her

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Eva Ernfors, informasjonssjef Dustin, +46 70 258 62 94

Om Dustin

Dustin er en av Nordens ledende forhandlere av IT-produkter med tilhørende tjenester til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Med kjernen i e-handel fungerer Dustin som et bindeledd mellom det store utvalget hos leverandørene og kundenes behov, der Dustins ansatte hjelper kundene å finne rett løsning utfra deres behov.

Dustin er en one-stop-shop som tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester, funksjoner og løsninger. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland. I tillegg til Dustin og Dustin home inngår også Businessforum (Finland) og IT-Hantverkarna (Sverige) i konsernet.

Selskapet har mer enn 900 ansatte. Omsetningen i regnskapsåret 2013/14 utgjorde ca. 7,4 milliarder SEK. Cirka 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet med fokus på små- og mellomstore bedrifter. Dustin Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm fra 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Emner

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94