Gå videre til innhold
Sandra Klackenborn
Sandra Klackenborn

Pressemelding -

Dustin blir medlem i Circular Electronics Partnership

Dustin, som er en ledende nettbasert IT-partner i Norden og Benelux-landene, har blitt med i det globale fellesskapet Circular Electronics Partnership (CEP). Formålet med medlemskapet er at Dustin og de øvrige medlemsorganisasjonene sammen skal jobbe mot målet om en sirkulær elektronikkbransje innen 2030.

CEP har samlet en gruppe banebrytende globale organisasjoner og mer enn 50 ledende selskaper innen teknologi, forbruksartikler og avfallshåndtering. Med støtte fra blant andre World Economic Forum og World Business Council for Sustainable Development skal de sammen jobbe for å finne løsninger som skal gjøre bransjen sirkulær.

– Dette er et naturlig steg mot vårt bærekraftmål om å bli hundre prosent sirkulære innen 2030. Dette er et ambisiøst mål som krever samarbeid på tvers av grensene, sier bærekraftsjef Sandra Klackenborn i Dustin.

CEP har en plan og visjon for hvordan hele elektronikkindustrien skal skape fortgang i den sirkulære omstillingen. Den identifiserer seks veier til sirkularitet og består av 40 tiltak som må iverksettes i løpet av de neste ti årene for å kunne gjøre industrien sirkulær. Det legges stor vekt på å forlenge levetiden til produkter, blant annet gjennom sirkulær design.

– Planen som CEP har utarbeidet, er helt i tråd med våre egne interesser. Fellesskapet jobber for at produkter, komponenter og materialer skal ha så stor verdi som mulig gjennom hele livssyklusen. Vi ser frem til både å være med og bidra til arbeidet og selv få drahjelp mot de felles målene, sier Sandra Klackenborn.

Dustin jobber for å bli mer sirkulære allerede i dag. Selskapet har stort fokus på returordninger. I fjor lanserte Dustin en egen returavdeling, og målet er dessuten å begynne å selge brukte produkter på nett.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2021/22 utgjorde cirka 23,6 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94