Gå videre til innhold
Sandra Klackenborn, bærekraftsjef i Dustin.
Sandra Klackenborn, bærekraftsjef i Dustin.

Pressemelding -

Dustin feirer Global Recycling Day 18. mars

18. mars er det den globale resirkuleringsdagen, som har som formål å feire og markere viktigheten av gjenvinning, med et ekstra fokus på ressurser. Dustin, som er en ledende nettbasert IT-partner i Norden og Benelux, jobber hver dag for å drive utviklingen mot en mer sirkulær IT-bransje.

- Vi må omstille oss til en sirkulær økonomi der produkter og materialer tas hånd om på en ansvarlig måte. Målet er at produktene skal leve så lenge som mulig, og at materialet etterpå kan brukes om igjen til å produsere nye produkter. Det er et stort potensial for retur i IT-bransjen, sier Sandra Klackenborn, bærekraftsjef i Dustin.

Det er blitt større etterspørsel etter bærekraftige og sirkulære IT-løsninger gjennom gjenbruk og gjenvinning, og for å dekke den etterspørselen og gjøre det enklere for bedrifter og offentlig sektor å bidra til en sirkulær omstilling, har Dustin blant annet:

  • etablert en egen returordning for IT-produkter i samtlige markeder i Norden og Benelux
  • tatt tilbake til sammen 423 000 produkter i regnskapsåret 2021/22
  • Bli med i det globale partnerskapet Circular Electronics Partnership, der formålet er å jobbe sammen med de andre medlemsorganisasjonene mot målet om en sirkulær elektronikkbransje innen 2030.

- For oss er det viktig å gjøre det mulig for kundene våre å returnere IT-produkter og øke antall produkter som får et lengre liv. Ved å gjøre det tar vi også et stort skritt mot vårt eget mål om å være et hundre prosent sirkulære innen 2030, sier Sandra Klackenborn.

Global Recycling Day feires 18. mars hvert år. Global Recycling Foundation står bak initiativet.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2021/22 utgjorde cirka 23,6 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94