Gå videre til innhold

Pressemelding -

Dustin går in på den norska företagsmarknaden

Dustin, Nordens ledande e-handelsföretag inom IT och hemelektronik, tar ännu ett steg i sin expansion och öppnar idag officiellt sitt företagssegment, Dustin.no.

Dustin är ett av Nordens mest framgångsrika och stabila företag inom IT, hemelektronik och e-handel och grundades 1984. Dustins framgångskoncept bygger på att alltid ha ett stort antal produkter i lager  kombinerat med ett effektivt logistiksystem med snabba leveranser
- Framgången för vår redan inledda konsumentförsäljning i Norge via Dustinhome. no har gjort  att vi nu går vidare in på företagsmarknaden, som är den riktigt stora marknaden för oss,  säger Per Eriksson, VD och koncernchef för Dustin.

I samband med att Dustin home lanserades i Norge byggde företaget upp en organisation inom  försäljning, marknadsföring och kundsupport för att stödja den norska marknaden.

Etableringen i Norge kommer att innebära att Dustin även öppnar kontor i Oslo. Dustin räknar med att inom ett halvår sysselsätta 40 personer destinerade för den norska verksamheten.

Dustin kan erbjuda ett komplett sortiment av programvara, datorer, skrivare och andra elektronikprodukter från kända varumärken och till mycket konkurrenskraftiga priser.
- Vi sätter ribban högt och räknar med att om ett år omsätta minst 350 miljoner norska kronor,  säger Per Eriksson. Den norska marknaden är mycket lovande och med vår stora erfarenhet av  försäljning business- to- business räknar vi med att vårt erbjudande blir mycket slagkraftigt på  den norska marknaden. Vi är väldigt stolta över att redan vara preferred partner till flera  stora aktörer som till exempel HP, Dell och Microsoft.

För att effektivisera hanteringen av den IT-utrustning som köps, kan Dustin hjälpa till att konfigurera  utrustningen redan innan den levereras. Konfiguration kan innefatta tjänster som montering av extra  komponenter, imageladdning, funktionstest, stöldmärkning, inventariemärkning, hantering av  underhålls- och supportavtal med mera. Dustin kan även erbjuda Microsoft volymavtal genom statusen  Large Account Reseller samt Enterprise Software Adviser.

Fakta Dustin Group
Nordens ledande Internetbaserade återförsäljare av IT-produkter och hemelektronik

Ägarförhållanden
Huvudägare: Altor med 80 procent

Antal anställda
350 i Sverige och Danmark

Koncernledning
Per Eriksson, koncernchef/vd samt landschef Sverige
Christer Hansson, landschef Sverige
Michael Haagen Petersen, landschef Danmark
Göran Lindö, operativchef, samt chef för affärsutveckling
Johan Karlsson, ekonomidirektör

Omsättning
Cirka 4 miljarder kronor 2009

Antal produkter
240 000 produkter i sortimentet, 900 varumärken

Närvaro
Sverige, Danmark och Norge. 20 000 kvm stort lager i Stockholm.

Historia
Dustin AB startade sin verksamhet 1984

För ytterligare information kontakta:
Per Eriksson, vd och koncernchef på Dustin, tel: 08-553 44 000

Emner

Kategorier


Om Dustin

Dustin er Nordens ledende forhandler av IT og forbrukerelektronikk på internett og via telefon. Dustin selger i Sverige, Danmark og Norge, kundene er bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Dustins konkurransefortrinn er et bredt sortiment, rask levering og service. Sortimentet omfatter mer enn 200 000 produkter - fra nettbrett, PC-er, servere og nettverk til skjermer, skrivere, mobiltelefoner, PC-komponenter, PC-tilbehør, programvare og tjenester. Konsernet har 450 ansatte og en årlig omsetning på 4,5 milliarder SEK. Hovedeier av Dustin er investeringsselskapet Altor. For mer informasjon besøk www.dustin.no

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94