Gå videre til innhold
Dustin hjelper bedrifter med å måle sin klimapåvirkning – lanserer CO₂-kalkulator

Pressemelding -

Dustin hjelper bedrifter med å måle sin klimapåvirkning – lanserer CO₂-kalkulator

Nå lanserer Dustin, en ledende online IT-partner i Norden og Benelux, en CO-kalkulator som skal gjøre det enklere for bedrifter å få bedre oversikt over IT-produktenes klimaavtrykk.

– Det kan være vanskelig å få oversikt over egen klimapåvirkning og vite hva man skal gjøre for å redusere den, ikke minst for mange små og mellomstore bedrifter som ikke har denne typen ressurser. Med CO₂-kalkulatoren ønsker vi å gjøre det enklere å forstå og få oversikt over IT-produktenes klimapåvirkning. Når man har kunnskap, kan man også begynne å handle, sier Pontus Cederberg, VP SMB Relation Sales Nordic Dustin.

CO₂-kalkulatoren er en gratistjeneste som er tilgjengelig på Dustins hjemmeside. Den er enkel å bruke, og ved å klikke på type IT-produkt og antall får du umiddelbart en beregning av IT-enhetenes karbonavtrykk gjennom hele livssyklusen.

– Vår ambisjon er å ha null klimapåvirkning i verdikjeden innen 2030 og bli hundre prosent sirkulære. Et av stegene mot målene er å drive utviklingen fremover i hele verdikjeden, for eksempel ved å hjelpe kundene våre med å redusere sine utslipp. Vi ser at CO₂-kalkulatoren gir mulighet for det, og dessuten viser at det er mulig å redusere klimapåvirkningen gjennom tiltak som returtjenester, gjenbruk og valg av miljømerkede IT-produkter, sier Pontus Cederberg.


Om CO-kalkulatoren

  • Kalkulatoren gir et overslag (snarere enn nøyaktige tall) over ulike IT-produkters karbonavtrykk gjennom hele livssyklusen.
  • Dataene bygger på gjennomsnittlig livssyklusanalyse kg CO₂e, for de vanligste kategoriene IT-produkter. Opplysningene leveres av IVL Svenska miljöinstitutet og er fra 2020.
  • Beregningene kan variere mellom 50 og 100 kg CO₂e når man sammenligner en bestemt enhetsmodell med gjennomsnittlige beregninger for enhetskategorien. Resultatet kan også variere sammenlignet med leverandørenes egne livssyklusanalyser på grunn av ulike beregningsmåter.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2020/21 utgjorde cirka 15,9 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2400 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94