Følg Dustin

Dustin kjøper ledende norsk leverandør av IT-infrastruktur løsninger

Pressemelding   •   okt 04, 2017 08:56 CEST

Dustin har tegnet en avtale om å kjøpe norske Core Services som er en av de ledende aktørene av den nye generasjonen datasenterløsninger, Software Defined Datacenter. Oppkjøpet utvider Dustins utvalg innenfor avanserte produkter og tjenester og styrker posisjonen som helhetsleverandør av IT-infrastruktur løsninger.

Core Services er spesialisert på produkter og løsninger for datarom og kompletterer Dustins oppkjøp av Purity IT som leverer tjenester innen backup og lagring.

- Core Services er et raskt voksende selskap med spisskompetanse på Software Definert Datasenter, IT infrastruktur- og sikkerhetsløsninger. Med Core og Purity får vi et sterkt helhetstilbud i Norge innen datarom, der vi kan skape synergier og utvide den totale kundebasen, sier Jens Haviken, VP Services & Solutions Dustin.

Core Services ble etablert i 2010 og omsatte for 236 MNOK i 2016. Selskapet har 20 ansatte og kjøpes opp fra en eiergruppe som består av elve av selskapets medarbeidere. Oppkjøpet anslås å ha en marginal påvirkning på Dustins gevinst per. aksje under nåværende aksjeår.

- Ved å bli en del av Dustin vil vi kunne vokse raskere på våre fokusområder som Software Definert Datasenter og sikkerhet. I tillegg vil vi dra nytte av deres effektive funksjoner for blant annet salg og distribution av volumprodukter, noe som vil komme kundene tilgode. Dustin har en sterk kultur, hvor kunden er i fokus, noe som er sammenfallende med vårt fokus og våre verdier. Disse synergiene har vært avgjørende for oss, sier Britt Aas Fidjestøl, Administrerende direktør i Core Services.

Core Services vil fortsette under eget navn. Oppkjøpet er avhengig av godkjennelse fra Konkurransetilsynet, beslutninger beregnes innen 25 arbeidsdager. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Eva Ernfors, Informasjonssjef eva.ernfors@dustin.se, +46 70 258 62 94

Om Dustin

Dustin er en av Nordens ledende forhandlere av IT-produkter med tilhørende tjenester til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Med kjernen i e-handel fungerer Dustin som et bindeledd mellom det store utvalget hos leverandørene og kundenes behov, der Dustins ansatte hjelper kundene å finne rett løsning utfra deres behov.

Dustin er en one-stop-shop som tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester, funksjoner og løsninger. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Selskapet har mer enn 900 ansatte. Omsetningen i regnskapsåret 2015/16 utgjorde ca. 8,3 milliarder SEK. Mer enn 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet med fokus på små- og mellomstore bedrifter. Dustin Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm fra 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.