Gå videre til innhold

Pressemelding -

Dustin kjøper opp den finske IT-forhandleren Businessforum

Dustin tar steget inn i Finland og kjøper opp IT-forhandleren Businessforum. Businessforum er Finlands største leverandør av hardware til den offentlige sektoren. Selskapet har 64 ansatte og omsatte i fjor for 670 millioner kroner.

Businessforum fokuserer først og fremst på salg av maskinvare. Majoriteten av kundene er i den offentlige sektoren men utgjøres også av mellomstore og store private bedrifter. I forbindelse med oppkjøpet integreres Businessforum i Dustins nordiske konsern som med de siste oppkjøpene i Norge og Finland nå omsetter for omkring 5,4 milliarder kroner.

”Oppkjøpet av Businessforum betyr at Dustin nå tar det første steget inn i Finland og fortsetter å forsterke sin nordiske plattform. Målet er at vi på sikt skal være fullt nærværende innenfor samtlige av våre hovedsegmenter, markedet for små og mellomstore bedrifter, også i Finland. Da føles det trygt å begynne å bygge fra et stabilt grunnlag”, sier Georgi Ganev, administrerende direktør og konsernsjef for Dustin.

Businessforum ble grunnlagt i 1993 og hovedkontoret ligger i Esbo like utenfor Helsingfors. I tillegg til dette driver Businessforum virksomheten fra lokale kontorer i Vasa, Jyväskylä, Kajana og Villmanstrand.

”Med Dustin som eier kan vi aksellerere utviklingen vår mot å bli den ledende forhandleren av IT i Finland. Med fellesnevneren at i alltid setter kunden i fokus er jeg overbevist om at vi med samlede krefter kommer til å skape et tilbud som det finske markedet kommer til å sette pris på”, sier Kari Lintunen, administrerende direktør for Businessforum.

For at oppkjøpet skal kunne gjennomføres kreves godkjennelse fra det finske konkurransetilsynet (Konkurrens- och konsumentverket, KKV).

For ytterligere informasjon:

Mattias Lindquist, pressekontakt
E-post: press@dustin.se
Telefon: +46 8-553 44 211

Emner

Kategorier


Om Dustin

Dustin er Nordens ledende leverandør av IT og hjemmeelektronikk. Siden starten i 1984 har vi vokst til et konsern med mer enn 900 engasjerte medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark. I dag omsetter vi 5,4 milliarder kroner og tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester via nettsiden og katalogen vår. Kundene våre består av bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Vi tilbyr smarte helhetsløsninger, et bredt sortiment og raske leveranser – alt for å møte dine IT-behov. Mer informasjon finner du på dustin.no.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94