Gå videre til innhold
Stig Olstad, Dustin.
Stig Olstad, Dustin.

Pressemelding -

Dustin øker andelen returer av IT-produkter med over 80 prosent

14. oktober er det International E-waste Day, der målet er å redusere mengden EE-avfall i verden. Dustin, en ledende IT-partner i Norden og Benelux-landene, ønsker å bidra til å drive utviklingen mot en mer sirkulær IT-bransje, og nå ser selskapet en raskt voksende etterspørsel etter en returtjeneste for IT-produkter blant bedrifter. Det siste året har Dustin økt andelen returer med over 80 prosent, fra 423 000 till 764 000 produkter.

– Trenden er tydelig, og vi ser at etterspørselen etter en returtjeneste blant bedrifter øker raskt. Vi ønsker å gjøre det enklere for både bedrifter og offentlig sektor å være mer bærekraftige, og derfor er det viktig for oss å kunne tilby retur av IT-produkter. I løpet av de siste årene har vi styrket tilbudet vårt, og nå begynner vi for alvor å se resultatet av dette arbeidet, sier Stig Olstad, ansvarlig for Large Corporate and Public, Dustin i Norge.

I tillegg til å øke antall produkter som får lengre levetid og dermed redusere mengden EE-avfall, har sirkulær IT også andre forretningsmessige fordeler. Det bidrar både til å redusere kostnader, skape nye forretningsmuligheter for alle virksomheter og øke IT-sikkerheten.

– I tillegg til selve bærekraftaspektet er det også mye penger å spare ved å jobbe sirkulært med IT. For mange organisasjoner og bedrifter blir det dessuten stadig viktigere å håndtere maskinvare på en sikker måte, siden mange produkter inneholder sensitiv informasjon og personopplysninger som ikke bør spres. Derfor er det også viktig å sørge for at informasjonen slettes og tas hånd om på en trygg og sikker måte, avslutter Stig Olstad.

Les mer her om hvordan Dustins returtjeneste fungerer.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2021/22 utgjorde cirka 23,6 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94