Gå videre til innhold
Dustin øker fokuset på retur av brukte IT-produkter

Pressemelding -

Dustin øker fokuset på retur av brukte IT-produkter

Nå øker Dustin, som er en ledende nettbasert IT-partner med virksomhet i Norden og Benelux, fokus på retur av brukte IT-produkter. Dustin har opprettet en helt ny avdeling som skal styrke selskapets tilbud om retur av brukte IT-produkter. Avdelingen er en viktig del av Dustins bærekraftarbeid og et stort steg mot målet om å bli 100 prosent sirkulære innen 2030.

– Vi ser et stort potensial innen gjenbruk. Etterspørselen fra kundene blir stadig større, og vi vet at rundt 90 prosent av produktene kan gjenbrukes. Derfor har vi besluttet å opprette en helt ny avdeling for retur av brukte produkter i stor skala. Ved å håndtere returene selv får vi dessuten bedre kontroll og større ansvar gjennom hele prosessen, sier Robert Pap, som er hovedansvarlig for Dustins returordning.

Dustin samler inn produkter som datamaskiner, skjermer, mobiltelefoner og annet IT-utstyr som kan gjenbrukes. Deretter blir de tømt for innhold, avidentifisert og restaurert for så å bli solgt videre til forhandlere av brukte IT-produkter.

– Dette er en viktig del av vår videre satsing på et sirkulært tilbud. En stor del av CO2-utslippene stammer fra maskinvare, og ved å gi produktene et nytt liv tar vi et stort steg mot målet om å bli hundre prosent sirkulære innen 2030 og dermed gjøre verdikjeden klimanøytral. Målet er dessuten å starte salg av brukte produkter på nett, sier bærekraftleder Fredrik Rosenholm i Dustin.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2020/21 utgjorde cirka 15,9 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2400 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94