Gå videre til innhold
Stig Olstad, Dustin.
Stig Olstad, Dustin.

Pressemelding -

Dustin og HP samarbeider om sirkulær IT

Nå begynner Dustin, en ledende IT-partner i Norden og Benelux-landene, å selge brukte datamaskiner i samarbeid med teknologiselskapet HP. Sammen lanserer de «HP Approved Selection». Formålet er å hjelpe bedrifter med å ta steget mot en mer bærekraftig produktbeholdning og dermed også bidra til den sirkulære økonomien.

– Dustin ønsker å bidra til den sirkulære omstillingen av bransjen, og derfor er det viktig for oss å kunne tilby kundene brukte IT-produkter. Gjennom samarbeidet med HP er vi med på å drive utviklingen mot en mer sirkulær IT-bransje, samtidig som vi tilbyr kvalitetsmaskiner fra HP til en rimeligere pris, sier Stig Olstad, ansvarlig for Large Corporate and Public i Dustin.

Tilbudet om å kjøpe brukte datamaskiner fra HP er først og fremst rettet mot større bedrifter og bedrifter i offentlig sektor, men også til større bedrifter innen SMB-segmentet. Produktene selges gjennom Dustins selgere og leveres med to års garanti.

Elektrisk og elektronisk avfall er i dag verdens raskest voksende avfallsstrøm, og genererer årlig mer enn 61 millioner tonn avfall globalt. Å velge brukte elektronikkprodukter bidrar aktivt til mindre EE-avfall ved å forlenge produktenes levetid og redusere behovet for produksjon av nye. Det gir et lavere miljøavtrykk og er samtidig mer kostnadseffektivt sammenlignet med å produsere nye produkter.

– Vi ser en økende etterspørsel etter både brukte IT-produkter og retur av IT-produkter, ogønsker å gjøre det enklere for bedrifter og offentlig sektor å bli mer bærekraftige ved å dekke deres behov. Med HP Approved Selection ønsker vi å øke antall produkter som får et lengre liv og dermed redusere mengden EE-avfall. Dette er ytterligere et steg i arbeidet med å drive hele bransjen i positiv retning mot vårt mål om å bli 100 prosent sirkulære i 2030, avslutter Stig Olstad.

Les mer om HP Approved Selection her.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2021/22 utgjorde cirka 23,6 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2200 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94