Følg Dustin

Dustin slår et slag for en mer sirkulær IT - bransje

Pressemelding   •   jan 22, 2021 08:00 CET

Dustin ønsker å inspirere til en mer sirkulær IT-bransje.

24. januar er Circular Electronics Day, der formålet er å sette fokus på miljøfordelene ved å gi elektronikkprodukter et lengre liv. Dustin, som er en ledende nettbasert IT-partner med virksomhet i Norden og Nederland, er en av organisasjonene som står bak det globale initiativet og ønsker å inspirere til en mer sirkulær IT-bransje.

-IT-bransjen kan på relativt kort tid bli mer bærekraftig hvis det satses på sirkulære forretningsmodeller som lengre levetid for produkter og ansvarlig avfallshåndtering, sier Henrik Lampa, bærekraftsjef i Dustin.

Dustin har i flere år satset på sirkulære forretningsmodeller. Gjennom blant annet ulike leasingtjenester og tilbud om innlevering av brukte produkter har Dustin økt både gjenbruket og resirkuleringen av IT-produkter. I løpet av de siste fem årene har Dustin tatt tilbake mer enn
200 000 produkter, hvorav 90 prosent har kunnet gå til gjenbruk. I dag er Dustin16 prosent sirkulær, og målet er å ha et helt sirkulært tilbud innen 2030.

Også blant Dustins kunder merkes en økt bevissthet om og etterspørsel etter sirkularitet og gjenbruk av IT-produkter. Henrik Lampa har følgende tips til bedrifter som ønsker å gjøre sin IT mer sirkulær:

1.Innlevering av brukte produkter. De fleste hovedprodukter som PC-er, skjermer og mobiltelefoner kan gjenbrukes. Ved å slette data og friske opp produktene får de et liv nummer to.

2.Leasing. Det er bruken av IT-utstyret som skaper verdi i form av effektivitet og lønnsomhet. Ikke eierskapet. Produktene som leases hos Dustin, går til gjenbruk og resirkulering etter at leasingperioden er utløpt.

3.Kjøp tjenester. Ved å kjøpe ulike IT-tjenester, for eksempel nettverk som tjeneste, sikrer Dustin at maskinvaren gjenbrukes eller resirkuleres.

- Alle disse er effektive måter å spare ressurser og klima på. For å produsere en vanlig bærbar PC går det med 1,8 tonn råvarer, og for hver gang den leveres tilbake for gjenbruk, sparer vi jorden for flere hundre kilo karbondioksid, avslutter Henrik Lampa.

Så sent som i september i fjor lanserte Dustin en ny bærekraftstrategi. Strategien tar utgangspunkt i tre globale utfordringer som hele samfunnet står overfor i dag: Klimaendringer, en ikke-bærekraftig ressursbruk og sosiale forskjeller, og omfatter tre målbare mål som innebærer at Dustin innen 2030 skal:

  • ha 0 klimapåvirkning i verdikjeden.
  • ha et 100 prosent sirkulært tilbud.
  • ha iverksatt totalt 100 tiltak for ytterligere å forbedre arbeidet med sosial likestilling.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

KarinTränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Dustin er en ledende, nettbasert IT-partner med virksomhet i Norden og Nederland. Selskapet tilbyr IT-produkter med tilhørende tjenester og løsninger til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner med hovedfokus på små og mellomstore bedrifter. Dustin fungerer som et bro mellom produsentenes store utvalg og kundenes behov. Selskapet tilbyr cirka 255.000 produkter og tjenester, hvor Dustins ansatte hjelper kundene med å finne den rette løsningen.

Dustin har mer enn 1.800 medarbeidere, og omsetningen i 2018/19 endte på ca. 12,5 milliarder SEK. Mer enn 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet. Dustin Group har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, og hovedkontoret er i Nacka, Stockholm.