Følg Dustin

Dustin tar arbeidet med bærekraft til neste nivå – klimanøytrale og sirkulære innen 2030

Pressemelding   •   sep 16, 2020 10:00 CEST

Henrik Lampa, bærekraftsjef hos Dustin.

Nå lanserer Dustin, som er en ledende nettbasert IT-partner i Norden og Nederland, en ny strategi for bærekraft og sosialt samfunnsansvar. Strategien, som strekker seg frem til 2030, har fokus på tre områder; klima, sirkularitet og sosial likestilling. Blant annet går man som første nettbutikk i Norden, ut med et mål om å være helt klimanøytrale innen 2030.

- Vi er nå i ferd med å fullføre målene vi satte for 2020, og det er på tide å ta vårt bærekraftarbeid til neste nivå ved å sette listen enda høyere, sier Henrik Lampa, bærekraftsjef hos Dustin.

I den nye bærekraftstrategien har Dustin tatt utgangspunkt i tre globale utfordringer hele samfunnet står overfor i dag: klimaforandringer, et uholdbart ressursforbruk og sosiale ulikheter. Strategien består av tre målbare mål som innebærer at Dustin 2010 skal:

  • være helt klimanøytrale gjennom hele verdikjeden.
  • ha et hundre prosent sirkulært tilbud.
  • ha gjennomført til sammen hundre tiltak for å ytterligere forbedre arbeidet innen sosial likestilling.

- Helt konkret betyr våre nye mål blant annet at vi kommer til å benytte klimanøytrale kundeleveranser og legge produksjonen vår til fabrikker som drives av sol og vind. Vi kommer også til å satse videre på sirkulære forretningsmodeller der gjenbruk av maskinvare er en svært viktig del, sier Henrik Lampa.

Dustin tar også arbeidet med mangfold og likestilling ett steg videre siden det fremover ikke bare vil komme til å inkludere egne medarbeidere, men også hele leveranselinjen, fra fabrikk til medarbeidere, i den grad det er mulig.

– Vi tror på mangfold og inkludering der vi ivaretar hele talentbasen uansett kjønn, alder og bakgrunn. Bare i løpet av de fem siste årene har for eksempel andelen kvinner i Dustins konsernledelse gått fra ni prosent til 50 prosent. Samtidig handler sosial likestilling også om hvilke rettigheter de ansatte i våre leverandørers fabrikker i Asia har, sier Henrik Lampa.

Med den nye bærekraftstrategien ønsker Dustin også å inspirere andre bedrifter i bransjen til å drive arbeidet fremover og hjelper til med å bidra til en positiv utvikling i samfunnet.

– Vi ser gjerne at bransjen samarbeider mer siden vi alle står overfor de samme utfordringene.For å få en større effekt tror jeg bransjen har utrolig mye å tjene på at vi blir bedre til å samarbeide.For at vi i Dustin skal lykkes med å nå våre høye bærekraftsmål er vi helt avhengige av andre aktører i verdikjeden. Vi kommer derfor til å gjøre alt vi kan for å få med oss andre bedrifter som deler våre vurderinger og gjøre denne reisen sammen, avslutter Henrik Lampa.

Dustin vil fortsette å være gjennomsiktige i bærekraftsrapporteringen og fortsette med å gjennomgå bærekraftsresultatene på samme nivå som de finansielle resultatene.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Dustin er en ledende onlinebaseret IT-partner i Norden og Nederland. Selskapet tilbyr IT-produkter med tilhørende tjenester og løsninger til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner med hovedfokus på små og mellomstore bedrifter. Dustin fungerer som et bro mellom produsentenes store utvalg og kundenes behov. Selskapet tilbyr cirka 255.000 produkter og tjenester, hvor Dustins ansatte hjelper kundene med å finne den rette løsningen.

Dustin har mer enn 1.800 medarbeidere, og omsetningen i 2018/19 endte på ca. 12,5 milliarder SEK. Mer enn 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet. Dustin Group har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, og hovedkontoret er i Nacka, Stockholm.