Gå videre til innhold
Alexandra Fürst, COO Nordic hos Dustin.
Alexandra Fürst, COO Nordic hos Dustin.

Pressemelding -

Dustin tar IT-sikkerhetsarbeidet til neste nivå – ansetter tre CISO-er

Nå tar Dustin, en ledende nettbasert IT-partner i Norden og Benelux, sikkerhetsarbeidet til neste nivå og etablerer en helt egen enhet for informasjonssikkerhet. Til den nye enheten ansettes ytterligere to CISO-er som skal sikre at sikkerhet blir en tydeligere del av virksomheten.

– Digitaliseringstrenden opprettholdes, og for å kunne fungere i en digitalisert verden er det viktig å styrke sikkerhetskompetansen, både når det gjelder våre interne behov og vår leveranse. Sikkerhet har blitt en naturlig del av virksomheten, og for å integrere sikkerhet i enda større grad forsterker vi nå organisasjonen med tre CISO-er, sier Alexandra Fürst, COO Nordic hos Dustin.

Truslene mot IT-sikkerheten har økt raskt, og trenden er tydelig. Den siste tiden har flere bedrifter enn noensinne blitt utsatt for IT-angrep. For å lykkes med å nå forretningsmålene er det nødvendig med et integrert sikkerhetsfokus.

– Sikkerhetsorganisasjonen ligger ikke under IT – noe som er vanlig – men som en separat gruppefunksjon for hele konsernet. Sikkerhet er dermed ikke bare et IT-spørsmål, men en integrert del av samtlige forretningsområder. Takket være ansettelsene får vi både kompetanse som fokuserer på strategisk forretningssikkerhet og kompetanse til å håndtere på et taktisk og operativt nivå, sier Alexandra Fürst.

At en bedrift har mer enn én CISO er uvanlig, og nå som Dustin velger å forsterke med ytterligere kompetanse, skyldes både behov og potensial for å kunne analysere og svare på sikkerhetsspørsmål i flere deler av virksomheten.

– Sikkerhet skal ses på som en forretningsmulighet, og bevisstheten blant brukerne må øke. Alle må ta mer ansvar for IT-sikkerhetsarbeidet, og innse at en kjede aldri er sterkere enn sitt svakeste ledd. Vi må forstå sikkerheten i flere dimensjoner og i samtlige forretningsområder og funksjoner, avslutter Alexandra Fürst.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2020/21 utgjorde cirka 15,9 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2400 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94