Gå videre til innhold
Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.
Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.

Pressemelding -

Kravene til IT-sikkerhet blir strengere, men bedriftene henger etter – dette må du prioritere for å øke sikkerheten i bedriften

Til tross for at kravene til IT-sikkerhet blir strengere, viser flere undersøkelser at bedriftene henger etter. Mange tar rett og slett ikke truslene på alvor, hvis de i det hele tatt er klar over dem. Hva skal man som bedrift gjøre? Group CISO Dennie Karlsson i Dustin tipser her om tre ting som bedriftene bør prioritere for å øke IT-sikkerheten.

Foreta en kontinuitetsanalyse
- Selv om bedriften ikke har en egen sikkerhetsavdeling er det viktig å fastslå sikkerhetsnivået. Derfor bør det foretas en kontinuitetsanalyse av virksomheten for å finne ut hvilke mangler og utfordringer som foreligger, sier Dennie Karlsson. Han fortsetter:

- Gjør en vurdering av sikkerhetsnivået, og utarbeid deretter en kontinuitetsplan. Alle bedrifter bør tenke over spørsmål som hva det vil innebære for virksomheten at IT-systemene er nede i en periode, hvor lenge de klarer seg uten IT og hvilke risikoer de er villige til å ta.

Identifiser verdifulle data og hvordan de blir beskyttet
Stort sett alle bedrifter sitter på verdifulle data i en eller annen form, men ikke alle har identifisert dem, og mange mangler en plan for hvordan de skal beskytte dem.

- Spør dere selv hvilke data dere har som er verdifulle for bedriften og hvordan dere beskytter dem. Det er viktig at bedriftene er klar over hvilke risikoer som foreligger, slik at de kan ta bevisste beslutninger, sier Dennie Karlsson.

Bevissthet og holdning
Dennie Karlsson vil også slå et slag for bevisstheten og holdningen rundt sikkerhet, og mener det er viktig at bedriftene jobber aktivt med disse.

- IT-sikkerhet er ikke en hindring og en kostnad, men en tilrettelegger hvis det gjøres på riktig måte. Se på det som en forretningsmulighet, og la sikkerhet bli en drivkraft. Det er bedre og mer effektivt å foreta små, regelmessige endringer enn store engangssatsinger. Det kan for eksempel være å benytte passordhåndtering eller ta i bruk STAR-metoden (Stopp, Tenk, Spør (Ask) og Rapporter), avslutter Dennie Karlsson.

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2021/22 utgjorde cirka 23,6 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94