Følg Dustin

Norsk Data Senter blir til Dustin

Pressemelding   •   jan 19, 2015 09:30 CET

Norsk Data Senter endrer navn til Dustin og blir en av Nordens ledende forhandlere av IT-løsninger til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner.

Norsk Data Senter (NDS), med hovedkontor i Moss, er nå en integrert del av det nordiske IT-konsernet Dustin. NDS ble kjøpt opp i november 2012, og endrer nå navn til Dustin Norge.

De to selskapene har begge over 30 års erfaring i å tilby IT-produkter og -tjenester. Dustin har sin kjerne i netthandel, og var én av pionérene som etablerte nettbutikk allerede i 1995. NDS har siden 1979 fokusert på å utvikle smidige og kostnadseffektive tjenester og løsninger for sine kunder. Når de nå slår seg sammen får norske små og mellomstore bedrifter en one-stop-shop som dekker bedriftens totale IT-behov.

Forretningskritisk IT

Norske bedrifter kjøper stadig oftere sine IT-produkter på nett. I en undersøkelse gjennomført av Dustin svarer over 60 prosent av norske kunder at de kommer til å øke sine IT-innkjøp på nett i årene som kommer.

– IT er ofte forretningskritisk for små og mellomstore virksomheter, men samtidig har de færreste anledning til å ha en egen IT-avdeling. Undersøkelsen viser at 68 prosent av våre norske kunder er helt avhenging av at deres IT-systemer fungerer. Samtidig svarer rundt halvparten at de har hatt alvorlige IT-problemer i året som er gått. Ved å kombinere et bredt produkttilbud med tjenester og løsninger gjør vi norske virksomheters IT-hverdag enklere, og sørger for at de kan fokusere på sin kjernevirksomhet, sier Jens Haviken, landssjef Dustin Norge.

En enklere IT-hverdag
Dustins undersøkelse viser at norske bedrifter er mest IT-avhengig i Skandinavia. I Norge svarer 68 prosent at IT-systemene er forretningskritiske, mens 47 prosent i Sverige og 57 prosent i Danmark svarer det samme. I Norge har 83 prosent opplevd stopp i virksomheten som følge av IT-problemer og over 40 prosent måtte ha ekstern hjelp for å løse situasjonen.

– Dustin har sin kjerne i netthandel, og har et bredt produkttilbud som vi kombinerer med tjenester og løsninger. Vi ønsker å være et bindeledd mellom det store utvalget av IT-utstyr og våre kunders behov. Ved å tilby tjenester og løsninger i forlengelsen av en produktsalg hjelper vi våre kunder til en enklere og mer effektiv IT-hverdag. Norsk Data Senter har lang erfaring i å tilby tjenester og løsninger for små og mellomstore virksomheter, og denne erfaringen tar vi i bruk også når vi utvikler vårt tilbud i resten av konsernet, sier Georgi Ganev, nordisk konsernsjef i Dustin.

Dustin Group tilbyr rundt 200 000 produkter online, kombinert med tjenester og løsninger. Selskapet har rundt 900 ansatte og omsatte i regnskapsåret 2013/14 for omlag 7,4 milliarder svenske kroner. Dette var en økning på 35 prosent sammenlignet med foregående regnskapsår. Dustin finnes i Sverige, Danmark og Finland, i tillegg til i Norge.

For mer informasjon, vennligst kontakt: 

Jens Haviken, landssjef Dustin Norge, 930 90 070

Eva Ernfors, informasjonssjef Dustin, +46 70 258 62 94

Om Dustin

Dustin er en av Nordens ledende forhandlere av IT-løsninger til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Med kjernen i e-handel fungerer Dustin som et bindeledd mellom det store utvalget hos leverandørene og kundenes behov, der våre medarbeidere hjelper kundene å finne rett løsning utfra deres behov. 


Dustin er en one-stop-shop som tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester og løsninger. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland. I tillegg til Dustin og Dustin home inngår også Businessforum (Finland) og IT-Hantverkarna (Sverige) i konsernet.


Selskapet har cirka 900 medarbeidere. Omsetningen i regnskapsåret 2013/14 utgjorde ca 7,4 milliarder SEK. Cirka 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet med fokus på små- og mellomstore bedrifter. Dustin eies av Altor Fund II og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.