Gå videre til innhold
​Dustin samarbeider med WWF med fokus på sirkulær økonomi

Pressemelding -

​Dustin samarbeider med WWF med fokus på sirkulær økonomi

Som et ledd i Dustins arbeid rundt bærekraft innleder selskapet et samarbeid med WWF. Formålet er å sammen gjennomføre aktiviteter som bidrar til å minske Dustins og IT-sektorens klimapåvirkning.

IT-bransjen har stor klimapåvirkning, både direkte og indirekte. I Dustins arbeid rundt bærekraft inngår blant annet å redusere karbondioksidutslippene gjennom hele leverandørkjeden, øke effektiviteten og bidra til bedre ressursutnytting under hele produktenes livssyklus, for eksempel ved å øke gjenvinningen av produkter.

– Vi er svært glade for samarbeidet med Dustin og støtten til WWFs klimaarbeid. Det betyr mye å gjøre felles sak med viktige aktører i den private sektoren hvis vi skal kunne omstille ossil et bærekraftigsamfunn innenfor planetens grenser. Vår forhåpning er at Dustins ambisiøse mål om å minske karbondioksidutslippene, øke materialgjenvinningen og jobbe for sirkulær økonomi vil kommetil å inspirere andre til å følge etter, sier Håkan Wirtén, generalsekretær på WWF.

Innenfor rammen for samarbeidet støtter Dustin WWFs globale klimainitiativ, Climate Solvers.

– Vi jobber i en bransje som har stor påvirkning på miljøet gjennom transporter, produksjon og hva som skjer med produktene etter bruk. Derfor er det viktig at alle bidrar til å ta steg for steg for å finne nye arbeidsmåter for å minske miljøpåvirkningen. Vi har valgt å innlede et langsiktig samarbeid med WWF for å ved hjelp av deres kunnskap og erfaringer for å finne nye veier framover der vi kan bidra til hele bransjens utvikling, sier Caroline Rudbeck, kommunikasjonssjef på Dustin.

Samarbeidet med WWF fokuserer på:

1. Å redusereDustins egne klimapåvirkning ved å sette målbare mål.

2. Sirkulær økonomi – øke livslengden, tilbakeføringen og reparasjonsgraden på produkter i tillegg til å øke mengden gjenvunnede produkter som kommer ut på markedet.

3. Det er enkeltå gjøre riktig – Dustin skal gjøre det enklere for kundene å gjøre flere miljøvennlige produktvalg.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Eva Ernfors, informasjonssjef Dustin: +46 70-258 62 94

Elin Bergman, Manager Corporate Partnerships WWF, +46 73-9662349

Marie von Zeipel, presseansvarlig WWF, +46 70-629 10 77

Emner


Om Dustin

Dustin er en av Nordens ledende forhandlere av IT-produkter med tilhørende tjenester til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Med kjernen i e-handel fungerer Dustin som et bindeledd mellom det store utvalget hos leverandørene og kundenes behov, der Dustins ansatte hjelper kundene å finne rett løsning utfra deres behov.

Dustin er en one-stop-shop som tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester, funksjoner og løsninger. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland. I tillegg til Dustin og Dustin home inngår også Businessforum (Finland) og IT-Hantverkarna (Sverige) i konsernet.

Selskapet har mer enn 900 ansatte. Omsetningen i regnskapsåret 2013/14 utgjorde ca. 7,4 milliarder SEK. Cirka 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet med fokus på små- og mellomstore bedrifter. Dustin Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm fra 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94