Gå videre til innhold
Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlegg og LED

Pressemelding -

Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlegg og LED

Nå installerer Dustin et solcelleanlegg på drøyt 2400 kvm ved sentrallageret utenfor Stockholm, som betjener hele det nordiske markedet. I tillegg skiftes alle gamle lysarmaturer i den 20 000 kvm store produksjonshallen ut med nye moderne og smarte LED-armaturer. Dette er en del av Dustins bærekraftmål om null klimapåvirkning i verdikjeden innen 2030.

Dustin regner med at solcelleanlegget skal forsyne lageret med 405 000 kilowattimer fornybar energi per år, tilsvarende 30 prosent av strømforbruket. I tillegg vil de nye LED-armaturene redusere strømforbruket med 30 prosent. Til sammen vil solcelleanlegget og de nye LED-armaturene bety at Dustins behov for å kjøpe strøm vil bli 30 prosent mindre enn i dag.

– Vi jobber løpende med å gjøre lageret enda mer klimasmart. Dette er et viktig steg mot selskapets bærekraftmål om null klimapåvirkning i verdikjeden innen 2030. På denne måten bidrar vi til produksjon av ny grønn strøm. Vi jobber hardt for å redusere utslippene på områdene der vi har mulighet til å påvirke i vår verdikjede, sier bærekraftsjef Henrik Lampa i Dustin.

Dustin er også en del av Axel Johnson-konsernets kjempesatsing, der Sveriges største solcellepark er under oppføring, noe som vil bety mer enn en fordobling av solcelleparkbestanden i landet.

Solcellene ved sentrallageret vil bli satt i drift i november. Eiendommen eies av logistikkeiendomsaktøren Logicenters, og det er Swede Energy som har oppført og installert solcelleanlegget.

– Det er veldig morsomt at vi nå kan sette dette solcelleanlegget i drift. Ikke minst fordi vi får gjennomføre dette prosjektet sammen med Logicenters, som er en spennende aktør med høye bærekraftmål. Denne solenergiinstallasjonen vil bli ytterligere et bevis på at Dustin jobber aktivt for å redusere sin klimapåvirkning, sier regionansvarlig Markus Duseus i Soltech Energy Solutions.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Karin Tränk, Press & amp; PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Emner


Dustin er en ledende online IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjelper kundene våre med å tilby optimale IT løsninger tilpasset deres behov, slik at de alltid er i forkant.

Vi kan levere omtrent 280 000 produkter med relaterte tjenester til selskaper, offentlig sektor og privatpersoner. Salget for regnskapsåret 2021/22 utgjorde cirka 23,6 milliarder SEK, og drøyt 90 prosent av inntektene kom fra bedriftsmarkedet.

Dustin har cirka 2200 ansatte og har vært børsnoterte på Nasdaq Stockholm siden 2015, med hovedkvarter i Nacka Strand like utenfor Stockholm sentrum.

Kontakter

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94