Gå videre til innhold
​Dustins bærekraftsrapport for 2014/15 – ett skritt nærmere en sirkulær økonomi

Pressemelding -

​Dustins bærekraftsrapport for 2014/15 – ett skritt nærmere en sirkulær økonomi

Som en del av Dustins bærekraftsarbeid publiseres i dag selskapets bærekraftsrapport, som blant annet inneholder mål for klimapåvirkning, likestilling og ressursbruk.

Produkter fra Dustin har stor innvirkning på hele verdikjeden: fra utvinning av metaller og mineraler til produksjon, bruk og til slutt hva som skjer med produktet etter endt levetid. For å få bedre oversikt, og drive utviklingen fremover, har Dustin satt seg tydelige mål, og vil følge opp resultatene i en årlig bærekraftsrapport.

- Med bærekraftsarbeidet vårt ønsker vi å redusere vår egen, leverandørenes og kundenes påvirkning, og bidra til en positiv utvikling i bransjen generelt. Dette gjør vi ved å stille strenge krav til oss selv og leverandørene våre når det gjelder klimapåvirkning og samfunnsansvar, og vi håper at kundene våre stiller krav til både oss og andre. Det er på den måten vi kan bli bedre, sier Georgi Ganev, administrerende direktør og konsernsjef i Dustin.

Dustin har i løpet av året inngått et langsiktig samarbeid med Verdens Naturfond (WWF) for å gjennomføre aktiviteter som bidrar til å redusere Dustins og IT-sektorens klimapåvirkning.Dustin vil i dette samarbeidet være med å støtte WWFs globale klimainitiativ Climate Solvers.

Noen av Dustins mål:

-40 % lavere klimapåvirkning innen 2020

-20 % lengre produktlevetid i virksomheten

-Gjenbruk av 140 000 solgte produkter innen 2020

-Hvert kjønn skal innen 2020 være representert med minst 40 og max 60 prosent

-Alle leverandører som Dustin kjøper varer/tjenester fra for mer enn 200 000 kroner årlig, skal oppfylle kravene i Dustins etiske retningslinjer

Les hele rapporten her:http://www.dustingroup.com/en/sustainability-report-2014-15

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Eva Ernfors, informasjonssjef Dustin, +46 70 258 62 94

Dustin er en av Nordens ledende forhandlere av IT-produkter med tilhørende tjenester til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Med kjernen i e-handel fungerer Dustin som et bindeledd mellom det store utvalget hos leverandørene og kundenes behov, der Dustins ansatte hjelper kundene å finne rett løsning utfra deres behov.

Dustin er en one-stop-shop som tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester, funksjoner og løsninger. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Selskapet har mer enn 900 ansatte. Omsetningen i regnskapsåret 2014/15 utgjorde ca. 7,9 milliarder SEK. Mer enn 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet med fokus på små- og mellomstore bedrifter. Dustin Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm fra 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Emner

Kontakter

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94